Esetleg még lehet néhány nyugodt évünk?

Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.
Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?
Shakespeare, William

Semmi jót nem ígér nekünk a jövő.

Románia lesz a NATO éltanulója, elkezdődött a konstancai Mihail Kogălniceanu NATO-támaszpont bővítése: végleges formájában akár tízezer katonának otthont adhat. Jelenleg NATO vegyesdandár, fő támaszpontja Kogălniceanu település közelében van, és elsősorban amerikai vadászgépek tartózkodnak itt, ezt bővítik most. Lépésről lépésre készül nyugat a harmadik nagy háborúra. Ahogy Hitler belerángatott több államot az őrületbe most se ússzuk meg. A nyugati vezetők többször kijelentették az utóbbi időben, hogy nem lehet kizárni egy NATO-orosz hagyományos háború kitörését az elkövetkező évtizedben.

A Krím-félsziget az orosz-török háborúk sorozata után került az Orosz Birodalomhoz. 1771-ben a krími Sahib II Giraj kán elnyerte függetlenségét az Oszmán Birodalomtól Vaszilij Dolgorukij hercegnek köszönhetően, aki legyőzte a török csapatokat a félszigeten. A kán szövetségről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló megállapodást kötött Szentpétervárral. Az oszmánok pedig 1774-ben a Küçük Kaynarca-i szerződés aláírásával teljesen lemondtak a Krímre vonatkozó igényeikről, és átengedték azokat Oroszországnak.

A térképek némelyikén csak a Krím északi része van "ukránként" ábrázolva, 

The Guardian: Háború, identitás, irónia: hogyan helyezte vissza Közép-Európát az orosz agresszió a térképre

Milan Kundera. Fénykép: Gallimard/Profimedia/Shutterstock

Jacques Rupnik

Új életet kap Milan Kundera cseh író 1980-as esszéje a kelet és nyugat közé rekedt népekről

„Te disszidens vagy?” – tette fel a kérdést egy újságíró Milan Kunderának , amikor az 1970-es évek közepén Franciaországba száműzték szülőhazájából, Csehszlovákiából. „Nem, én író vagyok” – válaszolta A lét elviselhetetlen könnyűsége című könyv szerzője . Nem mintha közömbös lett volna a cseh rezsimmel belülről ellenzők sorsa iránt, de óvakodott attól, hogy egy politikai címkét ragaszkodjanak egy regényhez, általánosabban pedig az üzenetet hordozó irodalomhoz, a politikai szolgálatban álló művészethez ötlet.

Dél-tiroli típusú önrendelkezést az elcsatolt területeken!

Kultúránk lemorzsolódása az elcsatolt területeken az elmúlt évtizedekben döbbenetes méreteket öltött. A húsz évvel ezelőtti adatokhoz képest napjainkban a Felvidéken százezerrel, Erdélyben pedig kétszázezerrel kevesebb magyar él. A globalista ködösítésnek kiszolgáltatott nagyvilágnak tudnia kell, hogy ami nekünk itt a Kárpát-medencében drámai fejlemény, az a nemzeti kultúrákból táplálkozó egyetemes civilizációnak szintén hatalmas veszteség. Hogyan lehetne ezen az enyészettnek kitett állapoton javítani? Határmódosítási lehetőségek híján egyértelmű, hogy maximális jogokat biztosító autonómiával.

Miért nem vizsgálják a nyugati politikusok és média a végtelen mészárlás diplomáciai alternatíváit?

Ennek a kudarcnak és végső botránynak az egyik alapvető oka az Egyesült Államok militarizmusának velejárója. Az amerikai militarizmus és más nyugati kapitalista államok militarizmusa nem a „katonai” vagy a „védelem” konvencionális értelmezéséről szól a nemzetek megvédése, sőt a háborúk tényleges megnyerése céljából. Az amerikai és nyugati militarizmus elsődleges célja a magánvállalatok, a hadiipari komplexum profitszerzése. Írja Finian Cunningham a Strategic Culture oldalán.

Kapcsolat

Szek-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely
42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: +40 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Sebesség

Vállalkozó Speedmeter.hu