Romániai rendőrök Amerikában

A Nemzetközi Rendőrszövetség IPA Román Tagozata látogatáson vett részt Popa Florin alelnök vezetésével, az Egyesült Államokban  a floridai Broward Megyei Seriff Hivatal rendőreinek meghívására, ahol tárgyaltak az együttműködés lehetőségeiről is. 

Rejtett történelemhamisítás Nagyváradon

Szerző: Balázs D. Attila

Évtizedek óta kongatom a vészharangot Nagyvárad egyre áldatlanabb helyzete miatt. Az utóbbi évek látványos román térnyerése ráadásul komoly veszélyt jelent a város magyar kulturális múltjára, arculatára is. A történelemhamisítás legújabb formája az „utcai művészet”, más néven „street art” térfeléről támad – egyenesen a település szívében.

Megszámlálhatatlanul sok tanulmány mutatott már arra, hogy az orosz-ukrán ellentétek gerjesztése majdnem kizárólag csak az Amerikai Egyesült Államok világpolitikai érdekeit szolgálja – gyakorlatilag az összes többi európai résztvevővel ellentétben. Vagy mégse? Kinek kedvezne Ukrajna feldarabolása? A nagy lengyel  álom  Lengyel-Ukrán birodalom kialakítása, tegyük hozzá, az eddig még nem említett Román álom. Kérdés azonban, hogy az így megerősödött Lengyel-Ukrán-(netán Litván) állam jó-e a magyaroknak a Kárpát-medencében? És kérdés, hogy egy Bukovinával vérszemet kapott Románia megelégedne-e ennyivel, és nem ácsingózna Moldovára is, ami további konfliktusok melegágya lenne, esetleg a Tiszáig tartó román államot ohjtana. ? És egy román-ukrán-lengyel oroszellenes szövetség, mint Amerika előretolt helyőrsége mennyire lenne jó Kelet-Európában? (Szék-helyek)

Keresztény marad Európa?

Az orszagut.com oldalán teszi fel a kérdést Szerdahelyi Csongor: Mi lesz veled, keresztény Európa? Mint mostanig a kereszténység és a konzervativizmus bástyájának emlegeti. Ötven éve a svájciaknak még csak egy százaléka nem tartotta magát vallásosnak, mára azonban homlokegyenest megváltozott, többen tartják vallás nélkülinek magukat mint vallásosnak. Sajnos ez jellemző Nyugat Európára is.

Kelet Európában még tartja magát a kereszténység, de hogy meddig tud ellenállni a kereszténységet szétromboló nyugati propagandának, a jövő kérdése.

Svájcról az a hagyományos kép, hogy jómódú, konzervatív polgárok lakják, ragaszkodnak sok száz éves nemzeti, etnikai közösségi szervezeti formáikhoz, fontos számukra a vallási hovatartozás, rendkívül takarékosak és nagylelkű adakozók a világ szegényebb sorsú térségeinek javára. Ők nyugaton már feladták.

Száztíz éven belül harmadszor kényszerítik Magyarországot külső hatalmak egy olyan háborúba, amelyet sohasem akart, amelyhez semmilyen érdeke nem fűződik, és amelynek valószínűsíthető kimenetele csak a kárára van.  Orbán Viktor sokáig lebegtetett vétójának a kikényszerített elmaradása után a napnál is világosabbá vált, hogy az Európai Uniót nyers hatalmi érdekek uralják, amelyek a nyílt gazdasági és pénzügyi nyomásgyakorlástól sem riadnak vissza, és az unos-untalan szajkózott hagymázas elvek demokráciáról, egyenlőségről és emberi jogokról csupán ennek a maga brutális valóságában megjelenő agressziónak a csáléra sikerült elkendőzésére szolgálnak. Magyarországnak Brüsszelben nem alkut kínáltak, Magyarországot lefogták és megerőszakolták.

Kapcsolat

Szek-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely
42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: +40 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Sebesség

Vállalkozó Speedmeter.hu