László Csaba "Csónak", fotó: Gancs Tamás

2024. június 21. és 28. között megrendezték a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválját. A színházi seregszemle idei díszvendége az alapítása 25. évfordulóját ünneplő székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház volt. Fődíjat a zsűri a  Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatnak itélte oda, a Csónak, avagy előttünk az özönvíz című előadásért. Az előadást rendezte: Bocsárdi László. A versenyprogram előadásait Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a fesztivál művészeti tanácsadója válogatta.

Találkozó Rákóczi szülőföldjén

Elkezdődött a XXVIII. Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézműves Tábor Sátoraljaújhelyen

A Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont ad otthont június 23-29. között a XXVIII. Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézműves Tábornak. A jelenlegi helyszín kiválasztására a kárpátaljai helyzet miatt került sor, de az idei találkozó is hűen követi a korábbi péterfalvai táborok szellemiségét.

A népmese összetartó ereje

II. Kárpát-medencei Ifjú Népmesemondó Találkozó az élővizek városában
Tatán rendezik június 14-16-án a II. Kárpát-medencei Ifjú Népmesemondó Találkozót. A fabula-seregszemlére tizenöt ifjú mesemondó érkezik Magyarországról és külhonból. Az esemény fővédnöke Berecz András.

Kelemen László – Erdélyből a világ

Június 7-én 17 órakor a Hagyományok Háza Halmos termében mutatják be Jávorszky Béla Szilárd Kelemen László Erdélyből a világ című kötetét. Az eseményen Dr. Fehér Anikó népzenekutató, Papp István Gázsa népzenész, Dr. Árendás Péter népzenész, zenetanár és a könyv szerzője, Jávorszky Béla Szilárd beszélget Kelemen Lászlóval. A bemutató után 19 órától a Hagyományok Háza címzetes főigazgatója hangszert ragad és az Ökrös zenekarral ad koncertet.

Abbázia és Semič körültáncolva

A Magyar Állami Népi Együttes nyár eleji turnéja

A Magyar Állami Népi Együttes Horvátországba és Szlovéniába készül. Június 2-án az egykori monarchiai népszerű üdülőhelyen, Abbáziában (mai nevén Opatijában), másnap a hangulatos szlovén kisvárosban, Semičben lépnek fel.

Új évad, régi lendület!   Sokszínű programkínálat a Hagyományok Házában

Jól ismert, szeretett előadások és egy új sorozat is szerepel a 2024/2025-ös évadban, melyhez kapcsolódóan különleges ajánlatokkal készülünk. Az előző évekhez hasonlóan a produkciókból szabadon összeállítható egy à la carte „bérlet”, az idei évben a kedvezmény viszont nemcsak a Magyar Állami Népi Együttes által meghirdetett összes programra, hanem a Hagyományok Háza megjelölt gyerekprogramjaira és egyéb folkeseményeire is igénybe vehető.

Kapcsolat

Szek-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely
42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: +40 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Sebesség

Vállalkozó Speedmeter.hu