Film; Szék-helyek stúdió

Akiről a film készült Kézdivásárhely egyik színes egyénisége. Dr. Szőcs Géza Mihály Pro Urbe díjas nyugalmazott tanárkollégám,  pedagógus, rendező, egyetemi professzor, médiaszakember, természettudományi-, pedagógiai-, szak- és közíró. Közel két tucat könyvet írt. A legutóbbi könyve 2023-ban jelent meg. 1937-ben született Kézdivásárhelyen.

"FORRADALOM ÉS INNOVÁCIÓ A Nemzet metamorfózisa Idén 35. alkalo oma feleltek a háromszéki és brassói képzőművészek a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum márciusi behívólevelére. A forradalom és innováció témakörében meg- hirdetett sereg szemlén 38 alkotó 52 munkát küldött megmérettetésre.

A kis kézdiszéki falunak régi álma valósult meg. Bakcsi Csilla nyugalmazott tanárnő kezdeményezésére 3 évi munkája eredményeként „Dicsőség a hősöknek” feliratú márványtáblát avattak, az 1848/49-es forradalom, valamint az első és második világháború hősi halottainak emlékére. A református műemléktemplom harangtornyának falán hirdeti az emléküket.

Könyvadomány a szentkatolnai könyvtárnak (videó)

A Szeretjük Újbudát Egyesület , a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár és  a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés a „Szívből jövő könyvajándék” akciója részeként könyvek egy részét adták át a nemrég újraindult szentkatolnai könyvtárnak. Ezt az adományt az újbudai egyesület két aktív tagja Bába Szilvia és Junghausz Rajmund önkormányzati képviselők, gyűjtötték és hozták el.

Kapcsolat

Szek-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely
42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: +40 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Sebesség

Vállalkozó Speedmeter.hu