erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Erőszakos párizsi tüntetések: az MTI az elhallgatással teljesen a nyilvánosság és a kormány ellen fordult

RUSSIA TODAY

 

Párizsban a Place de la République-en (Köztársaság tér) a rendőrség által lelőtt békés kínai halálára emlékező békés tüntetés erőszakossá fordult, és a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel.

 


Ilyen kiáltások voltak hallhatóak: „A rendőrök gyilkosok”.

A rendőrök könnygázgránátokat dobáltak a tüntetőkre. /A cikkhez több videót töltöttek fel./

A tüntetést Shaoyo Liu emlékére rendezték. Őt március 26-án lakásában lőtte le egy rendőr.

A Russia Today feltette a kérdést, hogy van az, hogy a hetedik napja folyó tüntetést elhallgatja a fősodratú sajtó. Megkérdezték a CNN-t és több más tévét, ha a moszkvai tüntetéseket oly prominensen közvetítették, miért hallgatnak totálisan a párizsi tüntetésekről.

Csak a BBC válaszolt ezzel: „Nem kommentáljuk.”

Az adófizetők pénzén lebzselő MTI a magyar nyilvánossághoz jutó külföldi hírek első számú közvetítője. A párizsinál jóval kisebb és erőszak nélkül lefolyt moszkvai tüntetésről ma beszámolt, a párizsiról ma sem.

A hazugság eme tükörhegyi otthona ma Párizsból jelentett: az ottani tudósító elolvasta a balliberális Libérationt, amelyből idézték Florence La Bruyere cikkét a Soros-egyetem ügyében.

Az MTI Moszkváról:

Oroszország-tüntetés-jog-belpolitika
Tüntetőket vettek őrizetbe Moszkvában

Moszkva, 2017. április 2., vasárnap (MTI) – Rendbontás címén több mint háromtucatnyi ellenzéki tüntetőt vettek őrizetbe Moszkva belvárosában vasárnap a hatóságok.

Az orosz belügyminisztérium szerint a rendőrök a Triumfalnaja téren 29, a Manyezsnaja tér közelében pedig további hét embert gyűjtöttek be, akik “ellenzéki sétán” vettek részt. A közösségi oldalakon szervezett megmozdulást előzetesen nem engedélyeztették.
Múlt vasárnap Oroszország több mint 80 városában tartottak korrupcióellenes tüntetést Alekszej Navalnij ellenzéki politikus kezdeményezésére. Az akkori moszkvai megmozduláson a szervezők szerint több mint ezer embert vettek őrizetbe.
Fotó: kpd \ kkz \ bsa

 

lovasistvan.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog